21 June 2009

Batu Kikir Jambatan Bosi


Esok pagi akan berlangsungnyo hari keluargo bagi anak-anak nogori sembilan. ini satu mosir tau. mano-mano kek no IC eh ado tulih 05 kono datang. tak kiro la yang duduk kek colah-colah padang pasir pun. sapo tak datang zakat dio kono potong. ni den yang kobar. bukan MAINS. sajo nak takut-takutkan bebudak yang nak boikot.

Den dah tak sabor-sabor nak tunggu esok sobonar eh. sobab eh den dongar makan kono tanggung. pengangkutan pun dio orang bagi. nasib takdo duit poket yo. lopeh tu pulak banyak aktiviti-aktiviti yang menarik. ado lawan futsal, takraw(yang ni den tak roti main), debat, who wants to be a dai'e dan macam-macam laie. kalau buleh den nak masuk semuo. kalah takpo, janji den cubo. sapo marah den paranawei.

Andai katolah den monang banyak pertandingan yang den masuk, ini bermakno den memang terer. tak dinafikan laie. tapi kalau den banyak kalah, memang ekau semuo tak doakan den. jadi pakat-pakatlah doakan den yo. bukan kono bayar pun. kalau den sompek atau tersingkir mano-mano pertandingan di peringkat awal, den update la blog ni. kalau tak, paham-paham sendiri.


*******

nota: amacam speking german gua. ada siapa nak celen?

7 comments:

antusabun said...

Jerman kepala bunjut ko.. Nenek ko lagi fasih

santainye... said...

oh org nogori ghupo nyo..hahaha

Koi (9M2mzr)..a.k.a Mazru said...

santai ko baru tau ke dia ni org NS?

aku tengok muke dia dulu dah tau dia lahir kat mana..area bahau tu

hihihiih

an2blur said...

wah. cakap negeri.
ahak.

santainye... said...

hahahah pro kaw ni..sekilas ikan di air yer ahahaha

ika gawus said...

xpyh la ckp nogoghi.. burok na bunyi eh... (bdk nogoghi original)
hehe...

langkasuke said...

antusabun,
nenek org lame, mmg tak leh calen la..

santainye,
den org jerman la..

koi,
den lahir kat berlin bukan bahau..

an2blur,
kan dah ckp, itu speking jerman..

ika gawus,
kan smart bunyi eh tu..