17 July 2009

Setel!!!

Dari awal lagi gua dah nasihat, dah cakap elok-elok dan dah bawak bincang. tapi semua tak jalan. sekarang sapa susah?. lu orang jugak yang susah. lu orang cabar tahap kesabaran gua. kesabaran gua ada limit beb. kan dah tak pasal-pasal dua-dua dapat makian gua. sekarang gua lepas tangan. apa nak jadi gua takkan ambil pusing. nak berjaya ke, nak melingkup atau nak terbalik itu lu orang punya pasal. gua tetap steady.

Gua tak pernah halang benda baik yang orang lain nak buat. malah gua lagi menggalakkan. tapi jalan nak ke arah tujuan yang baik tu lu orang pandai-pandai ikut kepala otak sendiri. benda baik kalau ikut jalan nafsu yang ntah apa-apa boleh mengundang kecelakaan. kenapa tak mahu terima pandangan orang lain?.

Gua malas nak syarah benda ni panjang-panjang. siapa gua nak cakap lebih-lebih kalau pandangan gua pun bulat-bulat ditolak. lu orang semua dah besar. tanggungjawab gua pun dah selesai. kot lepas ni nak salahkan gua jugak atau orang-orang yang terdekat memang makan pelempang. cuma gua nak ucapkan good luck dalam menghadapi insan-insan yang menanti lu orang semua di malaysia.

*****

updates: tak paham klick sini. kalau tak paham jugak simpan dalam hati je. gua malas nak terang lebih-lebih.

12 comments:

xoxoc said...

pahal lak tibe2 bt statement nie??...da giveup ke

zetty said...

x pham...tp pape pun jgn lerr tnsion2 yerr....tarik nafas dlm2...pstu lpas..jgn x lpas plak...bincang laa dlu slagi blh bincang yerrr....

langkasuke said...

xoxox,
lu tak paham jiwa gua sekarang..

zetty,
dah musnah segala perbincangan..

antusabun said...

Click: bahasa inggeris.
Klik: bahasa melayu.
Klick: bahasa inggeyu.
Kahkahkah

kataku said...

salam,
ekceli tgh tunggu sambungan citer part 2 aritu, xkuar2 lagi yer..huhu

kalau ikot kepahaman ku, ni berkenaan isu kawen masa blaja..
erm, org kalau nafsu da mengaburi mata ni, mmg dia xkan peduli ckp sape pong..mak bapak pun dia bole melawan apatah lg org2 lain..
sng citer pedulikan je dia, mcm yg pernah ku buat pd sorang mmb..sbb as a fren we oredi do our best to advice them..kalau xnak denga gak, sila cha alif but jer..end of conversation..
by the way, my fren tu ending nya xberapa baik..and she's now frust tertonggeng..sape nak disalahkan dlm hal ni?....

tp bila pk2 balik..my 2cen la, dr buat dosa, baiklah kawen..

santainyee said...

aku rase x salah..menghindar dosa tu kan bagus,maklum la darah muda..mende elok x tgk tmpt n tak tgu masa..kalau da rezeki kat sana alhamdulillah..caiyok2

ps:memule biase la emo skit,lame2 nanti sume jadi cam biase..

GeNgKaPaK said...

jd pengapit la...po laei...hahah

langkasuke said...

antusabun,
cilakak, cube mengondem..

kataku,
takkan tak boleh tahan??

santainyee,
mude2 tak bleh tahan, tua sok cmn??

kapak,
diam org tua hahaha..

FdausAmad said...

Bro,

Gua sapot saja kalau hal2 kawen ni..lagi blajar lagi gua sapot.

kah kah kah.

an2blur said...

wah. terkagum dengan Santai.
rupa-rupanya die leh serius bagi nasihat.

anyway, kawin mase belajar takde hal sangat kalau dua2 matang.
ye. matang tu sangat penting.

sy cadangkan perlu ada ujian kematangan sebelum kawen.

mazru(9m2mzr) said...

kawen la best..korang tak kawen ape tau??

kalo belom kawen jgn nak kondem bro aku

-gOrN- said...

lorh...kes along...
haha...ak tnggu episode akan dtg...